Dagelijks gaat bij ons de telefoon op de klantenservice van klanten die op zoek zijn naar een nieuwe of refurbished iMac. Startgoed staat bekend om de goede service en wij vragen de mensen altijd waarom zij een de oude iMac willen vervangen. Het antwoord dat we dan krijg is dat zij een snellere iMac willen omdat de oude iMac traag is. Als we dan even doorvragen komen we er enorm vaak achter dat mensen een iMac hebben van 2012 – 2015, deze modellen hebben vaak nog een HDD of een Apple Fusion schijf als opslag.

“De hele reden waarom je iMac langzaam is komt puur en alleen door de harde schijf of Fusion schijf.”

Je kunt je iMac sneller maken door de oude harde schijf te vervangen. Doordat de prijzen bij Apple zelf echt buiten proportie zijn kun je dit beter door een derde partij die Apple gecertificeerde reparateurs zijn laten uitvoeren. Maar wat houd nu zo’n iMac SSD upgrade precies in, en wat geeft mij dit nu precies aan snelheid winst in de iMac? Bekijk onderstaande video of lees daaronder verder. Kom vrijblijvend in contact met onze Apple experts om jou te adviseren bij jouw iMac sneller maken.

Waarom een SSD upgrade uitvoeren voor een iMac

Hieronder leggen we even uit wat de verschillen zijn en waarom een iMac SSD upgrade je iMac sneller maakt.

Een HDD leest na een jaar slijtage ongeveer 50MB data per seconde.
Apple fusion schijf Een Fusion schijf is niks anders dan een hele kleine SSD die als versnelling wordt gebruikt in combinatie met een HDD. Deze leest in het gunstige geval 250Mb per seconden maar na 2 jaar slijtage van de HDD komen de snelheden vaak ook niet verder dan 50MB per seconde.
Dan de grote vraag wat doet een SSD? Een SSD is voert dezelfde functie uit als een HDD maar dan sneller. Wanneer je een iMac SSD upgrade uitvoert. wordt er een Samsung SSD in de iMac geplaatst waardoor je iMac een snelheid van 550MB per seconde behaald. Deze Samsung SSD’s gebruikt Apple zelf ook in de nieuwere modellen iMac’s.
Dan hebben we nog een andere SSD in dit geval een SSD op het moederbord, in Apple naam een PCIE SSD. Ook deze plaatsen wij en maken we gebruik van de A kwaliteit OWC SSD’s . Deze lezen en schrijven tussen de 2500 en 3500 MB per seconde !.
Maar helaas kunnen de PCIE SSD’s alleen maar bij de modellen 2015 of nieuwer

Wat moet je doen met een Fusion drive van Apple : Meteen Backuppen zonder er een seconde over na te denken .
De Apple Fusion drive is enorm slecht en zeer vatbaar voor crashen .
Draai aub dag en nacht een backup. Mocht in 1 van de 2 defect gaan ( ssd of hdd ) bent u al uw data kwijt !! 1 op de 5 Apple Fusion drives crashen al in de eerste 3 jaar ! 

Zoals je kunt zien is de snelheid tussen de verschillende type’s opslag enorm. De snelheid van de opslag bepaald in grote lijnen de snelheid van de hele iMac aangezien alle software volledig draait op de HDD of SSD .
Zo start een iMac met een HDD op en duurt het enkele minuten voordat alles geladen is, Een ssd schijf zal binnen een 10 seconden opgestart zijn. 
Dan heb je nog natuurlijk dat zodra je gaat updaten naar Mac OS Catalina een SSD toch wel een vereiste is. 

Het is dus in heel veel gevallen totaal niet nodig om een andere iMac te kiezen , uw iMac kan met gemak nog jaren mee en na een eventuele upgrade is hij in heel veel gevallen zelfs nog sneller dan de gemiddelde iMac die aangeboden wordt bij de grote resellers.
Ons advies is dan ook om niet zo maar een nieuwe iMac te kopen maar u eerst eens te laten informeren door product experts of u niet gewoon toe bent aan een upgrade van uw iMac.

Mocht je nog vragen hebben over een iMac sneller maken door een SSD upgrade, neem dan vrijblijvend contact met een expert van ons op via mail, telefoon of onderstaand formulier.

Reparatie aanmelden homepagina v2