Wifi installatie op maat

Startgoed repareert en verbetert het Wi-Fi signaal van uw bedrijf met slimme Wi-Fi oplossingen!

Wilt u het Wifi signaal van uw bedrijf, woonhuis of vereniging verbeteren? Startgoed biedt oplossingen voor zowel particuliere als zakelijke klanten! 

De afgelopen jaren hebben onze IT-reparateurs ervaring en vakkennis opgedaan door te werken en testen met diverse merken routers, switches en accespoints. Hierdoor heeft Startgoed inzicht in welke aanpassingen of toevoegingen uw Wi-Fi signaal verbeteren.Wij komen vrijblijvend bij u langs om te bekijken hoe uw internet en Wi-Fi geregeld is, wat de eventuele problemen zijn en welke slimme Wi-Fi oplossingen wij hierin kunnen bieden.

Startgoed adviseert vaak gebruik te maken van access points. Deze apparaten beschikken over Wireless AC en Mimo antennes welke zorgen voor drie keer snellere Wi-Fi en een ver reikend en stabiel signaal. Ook kunnen we meerdere access points aan elkaar koppelen om het bereik nog groter te maken. Naast het versterken van uw Wi-Fi signaal zijn er vele voordelen verbonden aan het gebruik van access points. De apparaten maken het bereik van uw Wi-Fi signaal goed inzichtelijk, geven de mogelijkheid voor iedere afdeling een eigen hotspot te creëren en zijn makkelijk tegen bijvoorbeeld plafonds te plaatsen doordat de netwerkkabel het apparaat ook van stroom voorziet.

Startgoed werkt vaak met het merk Ubiquiti. Deze partij levert top access points tegen een scherpe prijs. Het bereik van dit merk access points reikt tot een straal van 180 meter. Bekijk hieronder een uitleg over de werking van access points door diverse webshops:

Met het Ubiquiti UniFi AP-AC-LR access point creëer u een Wi-Fi hotspot in een campus, hotel, winkelcentrum of kantoor. Verbind het access point via een netwerkkabel met het internet en u koppelt uw smartphones, tablets, laptops en andere Wi-Fi apparaten veilig aan het draadloze netwerk.

De Ubiquiti access point heeft met 183 meter een groter bereik dan de AP-AC. Doordat de UniFi de stroom krijgt via de netwerkkabel, is het niet nodig om hem in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Bevestig het ophangsysteem aan het plafond en klik het lichte access point vast. Een aparte controller is niet nodig doordat u de access points vanaf uw PC, iMac of tablet aanstuurt vanuit de Cloud met de UniFi software. Maak verschillende draadloze netwerken aan met afzonderlijke rechten. Zo geef u bijvoorbeeld werknemers en studenten wel toegang tot gedeelde bestanden, maar gasten niet.

Startgoed monitort uw Wi-Fi indien nodig van afstand waardoor wij direct op een storing kunnen reageren. Momenteel is Startgoed-Computers bezig met een groot project voor W-Fi in Eindhoven bij de voetbalvereniging van VV DBS. Lees hier meer over op onze blog!

Slimme Wi-Fi oplossingen voor zowel zakelijke als particuliere klanten (Multiroom Wi-Fi)

U herkend de problemen wel als we zeggen dat veel mensen een probleem hebben met een goede Wi-Fi in huis. Wij zijn bij veel klanten de meest creatieve oplossingen tegen gekomen waarbij veel geld uit is gegeven en het eigenlijk nog steeds niet goed is.

De standaard Wi-Fi problemen worden vaak veroorzaakt met een simpele opstelling:

  • Router in de meterkast – maar niet voldoende bereik.
  • Versterker in de woonkamer – maar nog steeds niet voldoende bereik.
  • Versterker of 2de router op de eerste verdieping, vaak direct andere problemen met aansluiten, 4 verschillende Wi-Fi netwerken met dan weer 2.4GHz dan weer 5GHz dan weer een EXT Wi-Fi voor boven en ga zo maar door.

Nu is er een oplossing: Wi-Fi die altijd werkt en een zeer groot bereik heeft.

Eén groot netwerk waarmee het zelf bepaald of u op 2.4 GHz of op 5 GHz gaat werken. Het apparaat is zo slim dat hij uw device en afstand herkend en zelf het juiste netwerk toestuurt.
Gemakkelijk met een App te beheren voor zowel Android als iOS.
Meerdere Wi-Fi netwerken aanmaken voor bv een feestje of voor de kinderen die alles downloaden wat er maar op internet binnen te halen is.
Een timer instellen zodat u precies aan kunt geven wanneer de kids wel of niet online mogen.

Wat is Multi-room Wi-Fi nu precies?

De term Multi-Room Wi-Fi komen we tegenwoordig steeds vaker tegen en zal in 2019 met de nieuwe ontwikkelingen alleen maar vaker worden genoemd met de komst van nieuwe Wi-Fi producten.
Maar wat is Multi-Room Wi-Fi nu precies? Dat leggen wij u hieronder zo goed mogelijk uit.

Wi-Fi over verschillende kamers en verdiepingen

Multi-Room Wi-Fi maakt het mogelijk om één Wi-Fi netwerk in huis of kantoor te creëren met behulp van meerdere zenders. Een Multi-Room Wi-Fi systeem bestaat uit 1 basis Wi-Fi router die u aansluit op uw bestaande modem/router en één of meerdere “satellieten” die onderling met elkaar in verbinding staan. Deze satellieten zijn een soort verlengstuk van de Wi-Fi router.

Verschil met Wi-Fi versterkers

Het systeem lijkt heel erg op de werking van Wi-Fi versterkers, maar verschilt in het feit dat de satellieten bij een Multi-Room Wi-Fi systeem een aparte verbinding met het basis station onderhouden. Hierdoor wordt het snelheidsverlies van 50% voorkomen die u normaal wel bij een versterker had.

Bij Wi-Fi versterkers is slechts 1 radio module actief die met de router en met uw draadloze apparatuur moet communiceren. Dit zorgt ervoor dat de snelheid wordt gehalveerd omdat de radio module niet alles tegelijk kan doen.

Bij Multi-Room wifi zitten er meerdere radio modules in het apparaat waarvan er altijd 1 apart wordt gehouden voor de onderlingen verbinding tussen router en satelliet. De verbinding met de clients zoals tablets, laptops en smartphones wordt door een aparte chip verzorgd.

Het tweede grote voordeel vergeleken met Wi-Fi versterkers is het feit dat het allemaal als 1 netwerk wordt gezien. U hoeft dus niet met elke satelliet apart verbinding te maken net als bij Wi-Fi versterkers. Het basis station en de satellieten worden als één netwerk gezien en kunnnen ook vanuit een centraal punt beheerd worden. Bij de meeste fabrikanten zal het beheer eenvoudig via een app kunnen.

Multi-Room Wi-Fi producten

Er zijn al diverse Multi-Room Wi-Fi artikelen op de markt, maar wij hebben ze allemaal getest en zijn tot de conclusie gekomen dat ze nog niet altijd doen wat ze zouden moeten doen. Daarom werken wij uitsluitend met onderstaande uitvoeringen.

Ubiquiti Amplifi

Ubiquiti heeft met het Amplifi systeem één van de betere Multi-room Wi-Fi oplossing van het moment. De set bestaat uit een router met touchscreen, in de vorm van een kubus en 2 extra zenders die direct in het stopcontact worden gestoken. Deze set biedt het beste bereik en hoogste snelheid van alle systemen.

Netgear Orbi Particulier en Zakelijk Netgear Orbi Pro

Ook Netgear heeft een Multi-Room Wi-Fi systeem genaamd Orbi bestaande uit 1 router en 1 satelliet. Dit systeem heeft tri-band Wi-Fi en extra krachtige zenders die volgens Netgear een bereik van 375m2 moeten leveren. Het systeem gebruikt Wireless-AC en haalt theoretische snelheden van 1733 Mbps op de 5 GHz band. Ook dit systeem heeft een dedicated radio chip voor een aparte verbinding tussen satelliet en basisstation.

De Zakelijke Netgear Orbi zetten wij ook in als u voor uw gasten een klanten portaal wil gebruiken. Ook voor het laten zien van reclame, het beheren van uw gehele Wi-Fi netwerk voor medewerkers en ga zo maar door. De Netgear Orbi is hét beste Wi-Fi systeem van dit moment, zonder twijfel.Dit systeem is zeer goed uit te breiden met meerdere componenten en gaat met zijn bereik makkelijk door het gehele huis. Natuurlijk ook te gebruiken voor bijvoorbeeld een bijgebouw achter het huis of in de tuin.

Het verschil tussen de systemen zit vooral in de gebruikte hardware. Zo zullen de goedkopere producten bijvoorbeeld geen aparte radio module in de satellieten gebruiken om bijvoorbeeld ook een aparte verbinding tussen 2 satellieten op te zetten.

Hierdoor werkt een tweede satelliet nu meer dan een repeater en zal de snelheid bij deze satelliet wat lager liggen dan wanneer u apparatuur op de hoofd router of 1e satelliet aanmeld.
De wat duurdere apparatuur gebruikt wel meerdere radio modules of modules die meer dan 1 stream aankunnen om de snelheid te behouden.

Ook qua software zal er zeker verschil in de systemen zitten en zal de één wat makkelijker werken dan de andere. Het idee achter deze nieuwe systemen is echter om het zo eenvoudig mogelijk te maken zodat ook de leek een Multi-Room Wi-Fi systeem kan installeren.

Tot Slot

Wij nemen alles voor u uit handen en komen vrijblijvend bij u langs om te kijken naar de grootte van uw woning of bedrijf en de mogelijkheden tot betrekking tot Multi-room wifi.  We leveren alleen complete systemen en vragen geen kosten voor het plaatsen. Ook bieden wij een echte installatie garantie. Werkt het niet nemen we het gewoon weer mee en betaalt u niets, maar let op deze Wi-Fi werkt altijd.

Let wel op! Bent u op zoek naar goede Wi-Fi en helemaal klaar met de vaak veel kleine uitgaven voor router en versterker en nog een versterker en ga zo maar door? Deze systemen beginnen vanaf een prijs inclusief installatie vanaf €349,00 en dan met de garantie dat het wel werkt!

Bekijk ons Apple assortiment

MacBooks

iMacs

Randapparatuur

Onderdelen

Apple-Outlet

Outlet