iMac SSD upgrade incl. garantie en data overzetten

iMac 2009 – iMac 2011

In deze iMac is alleen een 2.5 inch SSD upgrade mogelijk (3 jaar garantie). Prijzen zijn incl. Btw, montage en wij zetten gratis de data over van uw huidige HDD.

SSD 500GB€249,00
SSD 1TB€299,00
SSD 2TB€399,00
SSD 4TB€599,00
SSD 8TB€899,00

iMac 2012 – iMac 2015

In deze iMac is alleen een 2.5 inch SSD mogelijk  (3 jaar garantie). Slim model zowel 2K als 5K uitvoering. Prijzen zijn incl. BTW, montage en wij zetten gratis de data over van uw huidige HDD.

SSD 500GB€249,00
SSD 1TB€299,00
SSD 2TB€399,00
SSD 4TB€599,00
SSD 8TB€899,00

iMac 2017 – iMac 2019

In deze iMac is zowel een 2.5 inch SSD mogelijk als een NVME SSD (3 jaar garantie). NVMe is tot 7 keer zo snel als een gewone SSD. Prijzen zijn incl. BTW, montage en wij zetten gratis de data over van uw huidige HDD.

19407801
SSD 500GB€249,00
SSD 1TB€299,00
SSD 2TB€399,00
SSD 4TB€599,00
SSD 8TB€899,00
NVMe SSD 500GB€249,00
NVMe SSD 1TB€349,00
NVMe SSD 2TB€499,00

Welke iMac is geschikt voor een NVMe SSD upgrade?

Apple gebruikt zelf nog steeds geen NVMe ssd’s in de iMac’s van 2017 en 2019. Alleen de iMac Pro is voorzien van een NVMe ssd, of bij een 2020 iMac, waarbij deze vast gesoldeerd zit op het moederbord. Wij kunnen dit wel voor u uitvoeren, waardoor u een enorme snelheidswinst gaat behalen en met maar liefst 3 jaar garantie op de upgrade.
Bij iMacs 2017 en 2019 plaatsen wij de nieuwe Samsung NVMe SSD’s. Deze SSD’s hebben een lees- en schrijfsnelheid tot 3500mb/s. Deze SSD upgrades zijn zeer geschikt voor iMac gebruikers die foto- en videobewerking doen. De NVMe ssd is ook aanzienlijk sneller dan de Flash SSD die Apple zelf gebruikt.

LET OP: heeft u een 21,5 inch iMac uit 2017 of 2019, welke vanuit fabriek geleverd is met alleen een HDD, kan hier geen NVMe SSD in en zult u uit de 2,5inch SSD’s hierboven moeten kiezen. Deze iMacs hebben  namelijk geen PCIe aansluiting op het moederbord. Is hij geleverd met een Fusion is het geen enkel probleem en kunt u voor een NVMe SSD kiezen.

Help mijn iMac is traag 

Veel mensen hebben nog een ouderwetse harde schijf (HDD) in hun iMac die vaak versleten is waardoor de iMac traag wordt. Vaak merk je dit doordat de iMac trager wordt en je steeds vaker de vervelende kleurige bal te zien krijgt. Nog geen nieuwe iMac maar wel meer snelheid? Dan is daar nu een oplossing voor, waardoor je met een SSD upgrade nog jaren van je iMac kunt genieten, zonder dat je een nieuwe hoeft aan te schaffen. Een SSD upgrade zorgt er voor dat je trage iMac veel sneller wordt en weer mee kan met de huidige ontwikkelingen op het gebied van software en websites. Bij een iMac SSD upgrade kunnen we aan een upgrade denken, van een ouder model met een HDD naar een SSD, om meer snelheid te genereren, óf een upgrade omdat je bijvoorbeeld al een snelle SSD hebt en meer opslag wilt. Startgoed Computers voert naast een SSD upgrade ook RAM, Processor en Software-updates uit voor iMacs.

Snelmenu SSD upgrade:

Waarom voor Startgoed Computers kiezen?

 • Wij bouwen de SSD in, en zetten indien gewenst, hier de ‘kale’ besturing weer op terug.
 • Wij zetten gratis uw data over, mits uw huidige schijf dit nog toelaat.*
 • Startgoed Computers werkt met originele Apple lijm-kits waardoor uw iMac in de toekomst ook weer te openen is.
 • Upgrade binnen 48 uur uitgevoerd.
 • Gratis reiniging van moederbord en interne componenten.
 • Wij plaatsten uitsluitend, net als Apple, Samsung SSD’s om kwaliteit te kunnen garanderen.
 • U krijgt altijd uw huidige HDD of Fusion weer mee.

* Dit is alleen mogelijk als uw huidige HDD nog werkend is en wij de data 1 op 1 over kunnen zetten

Vragen? Neem dan contact met ons op!

Vragen of opmerkingen over je trage iMac en interesse gekregen in de iMac SSD upgrade of op zoek naar een andere iMac upgrade? Neem contact met ons op via onderstaand formulier of bel 040 – 218 33 88

Reparatie aanmelden homepagina v2

Wat is het verschil tussen een HDD en SSD met een iMac SSD upgrade?

In tegenstelling tot een normale harde schijf, bevat een SSD-schijf geen traag bewegende delen, data wordt meteen op het flashgeheugen opgeslagen. De snelheidswinst is hierdoor vooral bij het opstarten, ontwaken uit slaapstand en openen van apps aanzienlijk. Ook gebruikt een SSD minder stroom en wordt minder warm dan een traditionele harddisk. De afgelopen tijd zijn SSD-schijven flink in prijs gezakt, dit maakt het een aantrekkelijk upgrade. Bekijk onze video zodat u zelf het verschil ziet qua snelheid van een iMac SSD upgrade. Dit is precies hetzelfde in een iMac, Mac Pro of Mac Mini. Hieronder leggen we even uit wat de verschillen zijn en waarom een iMac SSD upgrade je iMac sneller maakt.

Een HDD leest na een jaar slijtage ongeveer 50MB data per seconde.hdd en ssd verschil upgrade
Een Fusion schijf is niks anders dan een hele kleine SSD die als versnelling wordt gebruikt in combinatie met een HDD. Deze leest in het gunstige geval 250Mb per seconden maar na 2 jaar slijtage van de HDD komen de snelheden vaak ook niet verder dan 50MB per seconde.imac ssd upgrade
Dan de grote vraag wat doet een SSD? Een SSD is voert dezelfde functie uit als een HDD maar dan sneller. Wanneer je een iMac SSD upgrade uitvoert. wordt er een Samsung SSD in de iMac geplaatst waardoor je iMac een snelheid van 550MB per seconde behaald. Deze Samsung SSD’s gebruikt Apple zelf ook in de nieuwere modellen iMac’s.samsung ssd upgrade

samsung 870 qvo

Dan hebben we nog een andere SSD in dit geval een SSD op het moederbord, in Apple naam een PCIE SSD. Ook deze plaatsen wij en maken we gebruik van de A kwaliteit Samsung SSD’s . Deze lezen en schrijven tussen de 2500 en 3400 MB per seconde !.
Maar helaas kunnen de PCIE SSD’s alleen maar bij de modellen 2017 of 2019. De iMac 2020 van Apple is niet te upgraden aangezien de SSD vast zit op het moederbord. 
imac ssd upgrade startgoed computers

Wat betekent SSD?

imac ssd upgradeSSD staat voor Solid State Drive en dit is een medium waarop uw iMac gegevens op kan slaan. Een SSD is de opvolger van een HDD (Harddisk drive), een HDD is vandaag de dag een ouderwets medium. Vrijwel alle iMacs die nu nog verkocht worden zit standaard een SSD in. Een HDD werkt met een draaide schijf waardoor deze een stuk langer de tijd nodig heeft om bestanden op te schrijven of te lezen. Bij een SSD is dit niet waardoor de snelheid van uw iMac een stuk sneller wordt na de upgrade van uw HDD naar een SSD. SSD’s staan bekend om hun korte zoek- en toegangstijd. Tegenwoordig hebben SSD’s een toegangstijd van amper 0,1 milliseconde.


Startgoed Computers kan alle upgrades zelf uitvoeren, dat is het grote voordeel van de echte Apple specialist. Zo kunnen wij de slim modellen gewoon makkelijk openen doordat wij wel over het juiste gereedschap beschikken. Bij ons krijgt u dus geen spannende verhalen te horen dat het scherm kan breken en dat u voor de kosten gaat opdraaien, mocht deze breken. Alleen als u al een stuk glas mist of een breuk heeft zou er een risico kunnen ontstaan. Een iMac slim is met het juiste gereed schap geheel probleemloos te openen en te upgraden met een SSD. Ook het dichtmaken van de iMac zal zo professioneel gebeuren dat u het niet gaat zien dat deze geopend is.

Steeds vaker kiezen de klanten, die de iMac echt intensief gebruiken of foto- en videobewerking, voor een SSD op het moederbord. Dit zijn de zogenaamde PCIE SSD’s, welke aanzienlijk betere prestaties hebben dan een 2.5 inch SSD. Wijzelf adviseren voor de veeleisende gebruiker om voor een iMac PCIe SSD te kiezen, namelijk om het volgende:

Zoals hierboven al aangegeven zal een gewone SSD 550MB lezen en schrijven, wat natuurlijk al een enorme vooruitgang is ten opzichte van een standaard harde schijf, welke standaard in de iMac zit. Doordat wij nu ook de SSD’s op het moederbord kunnen upgraden naar een echte PCIe SSD, kunnen we u enorm veel snelheid geven. Een PCIe SSD in de iMac levert u namelijk een snelheid op van: leessnelheid SSD 3282MB/ps en een schrijfsnelheid van 2432MB/ps. Dit is dus zeer interessant als u met grote bestanden werkt. Let wel op dat u deze upgrade bij een vakkundig bedrijf laat doen. De montage gebeurd namelijk achterop het moederbord.

Wat is verschil in snelheid tussen een HDD en SSD met een iMac SSD upgrade?

Apple gebruikt al jarenlang de Flash SSD’s en veranderd hier al jaren lang helemaal niets aan, De interface waarmee deze SSD op het bord zit is wel veranderd en gelukkig is deze wel steeds sneller geworden.
Wat wij , en vele andere apple gebruikers , alleen niet snappen is waarom Apple de Flash SSD’s welke ze plaatsen bij een nieuwe iMac nog steeds niet sneller maken. Apple geeft zelf aan dat dit komt omdat er anders hitte problemen kunnen optreden maar dit is nogal vreemd bij een SSD die helemaal niet voor hitte problemen kan zorgen. Daarom zijn wij zelf in de praktijk eens wat testen gaan uitvoeren .

1. Een Standaard 2.5 inch SSD
Zoals je kunt zien is de winst in snelheid enorm. De iMac start weer op zoals het moet ( binnen 10 seconden uw iMac volledig opgestart )
De schrijf snelheid is 478 Mega byte per seconde . De schijfsnelheid is 509 Mega Byte per seconde.
imac ssd upgrade -sneller maken

Klik om de afbeelding te vergroten

2. Een Apple Flash SSD
Zoals je kunt zien in de winst er wel degelijk, een iMac met een Apple flash SSD is stukken sneller dan een iMac met een 2.5 inch SSD.Dit merk je niet bij het opstarten of openen van programma’s maar wel degelijk bij het inladen van bijvoorbeeld grote bestanden of heel veel foto’s.Zeker de mensen die werken met video bewerking merken dus al de stap van een 2.5 inch SSD naar een PCIe SSD van Apple. Maar het kan zoals je hieronder kunt zien nog veel sneller.
imac ssd upgrade - trage imac

Klik om de afbeelding te vergroten

3. Een NVME SSD geplaatst door Startgoed Computers
Zoals je nu kunt zien gaan we pas echt sprongen maken, De SSD’s welke wij gebruiken van het merk Samsung zijn vele malen sneller dan de SSD’s welke Apple zelf gebruikt. (Apple gebruikt overigens gewoon Sandisk SSD’s of Samsung SSD’s in de flash variant)De SSD van Samsung is een NVME SSD welke precies de zelfde koeling heeft als een Apple flash SSD maar een veel betere performance heeft.

De schrijfsnelheid is 2246 Mega Bytes per seconde , de schrijf snelheid loopt op tot zelfs 3400 Mega Bytes per seconden.
Dit is nu het voordeel van zelf de iMac voorzien van krachtige Upgrades en goed luisteren naar de vraag van de klant.

SSD Speedtest NVME iMac 2015 2019

Klik om de afbeelding te vergroten

Wat zijn de voordelen van een iMac SSD upgrade?

De traditionele harde schijf (HDD) wordt steeds vaker vervangen door een SSD.
Dit is een vast geheugen (flash) zonder bewegende onderdelen. Hieronder hebben wij  de voordelen van een Solid State Drive (SSD) op een rij gezet.

 1. Geen bewegende onderdelen: dus minder kans op storing.
 2. Schokbestendig: dus minder risico op data verlies.
 3. Stiller: doordat er niets beweegt heb je niet meer het irritante “gekraak” in je iMac.
 4. Snelheid: aangezien een HDD maximaal 50mb/ps kan verwerken en een SSD 550mb/ps.
 5. Tijdens de upgrade reinigen wij gratis uw gehele systeem inclusief koelpasta.

Video: iMac SSD Upgrade

Bekijk hieronder de door ons gemaakte video waarin je het verschil tussen een HDD en SSD kunt zien.