iMac videokaart reparatie

Start je iMac niet meer op en blijft de laadbalk tot de helft hangen? Heeft je iMac alleen nog maar een wit scherm of strepen in beeld? Grote kans dat de videokaart van je iMac kapot is. Apple heeft dit probleem jaren geleden al erkend en er is ook jarenlang een terugroepactie geweest. Mogelijk dat je deze terugroepactie gemist hebt en er nu niet meer voor in aanmerking komt, omdat deze in de tussentijd afgelopen is. Als je nu met de iMac bij Apple komt zullen ze ook direct aangeven dat deze reparatie niet meer uitgevoerd zal worden of dat deze niet meer te repareren is. Geen paniek, bij ons kun je gewoon terecht voor deze reparatie.

Snelmenu iMac videokaart reparatie:

imac videokaart reparatieimac videokaart kapotimac videokaart

Kenmerken van een kapotte iMac videokaart

Een kapotte iMac videokaart is op meerdere manieren te herkennen:

  1. Je iMac vertoont direct na het opstarten verticale of horizontale strepen in het scherm: Deze strepen kunnen verspringen, verschillende kleuren hebben en lopen meestal van verticaal over het iMac scherm.
  2. De iMac start niet meer op: Je iMac blijft hangen tijdens het opstarten van het Mac OS besturingssysteem. De laadbalk gaat wel lopen, maar precies op de helft, als deze de iMac videokaart activeert, springt hij weer naar het begin. Of de iMac begint wel met de laadbalk maar blijft continu herstarten.
  3. Oververhitting van de iMac: De iMac videokaart wordt heel warm waardoor de iMac begint te blazen en zichzelf  uitschakelt. Of de iMac begint te blazen maar blijft hangen op een zwart scherm. Allemaal bekende problemen voor een defecte videokaart in je iMac.

Wij bieden al enige tijd iMac videokaart reparaties aan en zijn hier erg succesvol in. Tevens zijn wij in Brabant de enige partij die ook echt de Video-chip vervangt en niet een Reflow uitvoert van de videokaart. Wij geven niet voor niets 1 jaar garantie in plaats van  de gebruikelijke 3 maanden garantie.

Mijn iMac videokaart is kapot, hoe kan dit?

De reden dat de videokaart kapot gaat is in vrijwel alle gevallen omdat de HDD (die naast de videokaart zit) te heet is geworden. Hierdoor wordt ook de videokaart enorm heet waarna er een storing in de videokaart ontstaat. De reparatie welke wij aanbieden is een reparatie van de huidige videokaart. Wij demonteren de huidige video-chip van de videokaart en plaatsen een nieuwe. Wij doen geen reflow of trucjes zoals andere partijen.

iMac videokaart reparatie kosten en voorwaarden

Doordat de iMac HDD te warm word zal na reparatie van de iMac videokaart al snel weer hetzelfde probleem voordoen. Omdat wij staan voor service en kwaliteit bieden wij onze klant altijd 1 jaar garantie aan. Deze garantie kunnen kunnen we alleen geven wanneer de iMac na de reparatie verder gaat met een SSD in plaats van een HDD. Als je namelijk toch kiest voor een HDD zal na een halfjaar de videokaart chip weer te heet worden en kapot gaan. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om alleen nog maar iMac’s te repareren waar een SSD in zit. Je kunt er ook voor kiezen om een iMac SSD upgrade tijdens de videokaart reparatie door ons uit te laten voeren. Alleen zo kunnen wij een goede werking garanderen en garantie geven van 1 jaar.

Een iMac videokaart reparatie kost €199,- inclusief 1 jaar garantie. Hier komen geen onderzoekskosten bij en mocht de reparatie mislukken, dan betaal je niets. Wij werken namelijk altijd op basis van No Cure = No Pay.

Vragen of opmerkingen over jouw iMac videokaart reparatie of op zoek naar een andere iMac reparatie?
Neem contact met ons op via onderstaand formulier of bel 040 – 218 33 88 / 06 – 57 48 00 20

Reparatie aanmelden homepagina v2