MacBook SSD upgrade met garantie

hdd en ssd verschil

Veel mensen hebben nog een ouderwetse harde schijf (HDD) in hun MacBook die vaak versleten is waardoor de MacBook langzamer wordt. Vaak merkt u dit doordat de MacBook steeds langzamer wordt en u steeds vaker de vervelende strandbal krijgt te zien. Nog geen nieuwe MacBook, maar wel meer snelheid?

Dan is daar nu een oplossing voor, waardoor u met een SSD upgrade nog jaren van uw MacBook kunt genieten, zonder dat u een nieuwe hoeft aan te schaffen. Een SSD upgrade zorgt er voor dat uw MacBook 20 tot 30 keer sneller wordt en weer mee kan met de huidige ontwikkelingen op het gebied van software en websites. Bij een MacBook SSD upgrade kunnen we aan een upgrade denken van een ouder model met een HDD naar een SSD om meer snelheid te genereren, of een upgrade omdat u bijvoorbeeld al een SSD hebt, maar meer opslag wilt. Ook voor een Software-update of RAM upgrade bent u bij Startgoed Computers aan het juiste adres.

Prijslijst Macbook modellen 2009 t/m 2012 (niet Retina)

Voor de oudere modellen MacBook waar momenteel een gewone standaard harde schijf in zit is de hele gedachte achter de upgrade om uw MacBook een flinke snelheidswinst te geven. Zo merkt u vaak na een jaar of 5 dat een harde schijf in de MacBook erg langzaam begint te worden en een steeds groter risico gaat geven op crashes of eventueel data verlies. Ons advies is dan ook om na 5 jaar de harde schijf uit een MacBook te laten vervangen door een SSD.

500GB
€249,- incl BTW, montage, schoonmaken, data overzetten en 3 jaar garantie
1000GB/1TB
€299,- incl BTW, montage, schoonmaken, data overzetten en 3 jaar garantie
2000GB/2TB
€399,– incl BTW, montage, schoonmaken, data overzetten en 3 jaar garantie
4000GB/4TB
€599,- incl BTW, montage, schoonmaken, data overzetten en 3 jaar garantie

Wij bouwen de SSD in en plaatsen hier de fabrieks-installatie weer op de MacBook terug. Indien gewenst kunt u kosteloos bij ons uw data laten overzetten naar de nieuwe SSD. Dit is alleen mogelijk mits de oude nog werkt.

Prijslijst MacBook (Air) en MacBook Pro  modellen 2012 t/m 2015 (Retina modellen)

Retina modellen hebben altijd al een SSD en zijn dus al stukken sneller dan de zogenaamde oudere modellen MacBooks. Waar u wel goed om moet letten is dat de Retina SSD’s er in allemaal verschillende modellen en varianten te vinden zijn. Zo hebben we de modellen van 2012 tot 2015 met een Apple SSD, goede betrouwbare SSD, maar de nieuwe uitvoeringen van zowel Apple als OWC zijn aanzienlijk sneller en stukken betrouwbaarder. Bij een upgrade gaat u er dus ook op snelheid op vooruit. Dan hebben we nog het probleem dat veel MacBooks van 2012, 2013 en 2014 door het aantal schrijf uren heen zijn en dringend aan vervanging toe zijn. SSD’s hebben namelijk een limiet zitten aan het aantal keren vol schrijven.

Bij deze MacBook modellen plaatsen wij de nieuwe Samsung NVMe SSD’s, deze SSD’s hebben een lees en schrijf snelheid tot 3500mb/ps waardoor uw MacBook een enorme snelheid boost krijgt. Deze SSD-upgrades zijn zeer geschikt voor MacBook gebruikers die foto en video bewerking doen.

250GB Samsung NVMe SSD MacBook 2012-2015
€249,- incl. BTW, montage, schoonmaken, data overzetten en 3 jaar garantie
500GB Samsung NVMe SSD MacBook 2012-2015
€299,- incl. BTW, montage, schoonmaken, data overzetten en 3 jaar garantie
1TB Samsung NVMe SSD MacBook 2012-2015
€349,- incl. BTW, montage, schoonmaken, data overzetten en 3 jaar garantie 
2TB Samsung NVMe SSD MacBook 2012-2015
€699,- incl. BTW, montage, schoonmaken, data overzetten en 3 jaar garantie

Wij bouwen de SSD in en plaatsen hier de fabrieks-installatie weer op de MacBook terug. Indien gewenst kunt u kosteloos bij ons uw data laten overzetten naar de nieuwe SSD. Dit is alleen mogelijk wanneer de oude nog werkt.

Meer informatie over een MacBook SSD upgrade:

Voordelen van een MacBook SSD upgrade

De traditionele harde schijf wordt steeds vaker vervangen door een SSD.
Dit is een vast geheugen (flash) zonder bewegende onderdelen. Hieronder hebben wij  de voordelen van een solid state drive (SSD) op een rij gezet.

  1. Geen bewegende onderdelen: dus minder kans op storing;
  2. Schokbestendig: dus minder risico op data verlies;
  3. Energiezuinig: dus een veel langere accuduur voor uw MacBook;
  4. Stiller: doordat er niets beweegt hebt u niet meer het irritante “gekraak” in uw Macbook;
  5. Snelheid: aangezien een HDD maximaal 50mb/ps kan verwerken en een SSD 550mb/ps;
  6. Tijdens de upgrade reinigen wij gratis uw gehele systeem.

macbook ssd upgrade

Wat betekent SSD?

SSD staat voor Solid State Disk en dit is een medium waarop uw MacBook gegevens op kan slaan. Een SSD is de opvolger van een HDD (Harddisk drive), een HDD is vandaag de dag een ouderwets medium. Vrijwel alle MacBook die nu nog verkocht worden zit standaard een SSD in. Een HDD werkt met een draaide schijf waardoor deze een stuk langer de tijd nodig heeft om bestanden op te schrijven of te lezen. Bij een SSD is dit niet waardoor de snelheid van uw MacBook een stuk sneller wordt na de upgrade van uw HDD naar een SSD. SSD’s staan bekend om hun korte zoek- en toegangstijd. Tegenwoordig hebben SSD’s een toegangstijd van amper 0,1 milliseconde.

Welke SSD voor een MacBook?

Wanneer uw MacBook trager wordt wil het niet zeggen dat u een nieuwe MacBook aan moet schaffen. Het is namelijk zo dat het upgrade van de SSD er voor laat zorgen dat u nog jarenlang van uw MacBook kunt genieten. Omdat wij met gecertificeerde Apple monteurs werken hoeft u zich geen zorgen te maken over welke SSD het beste is voor uw MacBook, daar weten wij namelijk alles van af. De SSD’s die wij plaatsen zijn een stuk sneller dan de standaard meegeleverde SSD’s in een nieuwe MacBook. Bij alle SSD’s die wij nu plaatsen bij de Retina modellen hebben ze een leessnelheid van wel 3282MB/s en een schrijfsnelheid van 2432MB/s. De SSD’s zijn altijd in voorraad en bij een nieuwe installatie kunnen wij u direct helpen en kunt u erop wachten. Bij de retina modellen wordt u MacBook tijdens de Upgrade ook helemaal schoongemaakt en geüpdatet, tevens vervangen wij bij de zwaardere modellen ook de koelpasta (gratis) aangezien de MacBook dan toch open is. Bij een MacBook Pro SSD Upgrade vervangen wij de huidige HDD en zetten uw data over naar de SSD, zo behoudt u alle instellingen en bestanden en raakt u niets kwijt. Voor het overzetten van uw data tijdens de MacBook SSD Upgrade berekenen wij GEEN kosten.

Video: iMac SSD Upgrade

Bekijk hieronder de door ons gemaakte video waarin u het verschil tussen een HDD en SSD kunt zien.


Vragen of opmerkingen over de MacBook SSD upgrade of op zoek naar een andere MacBook upgrade?
Neem contact met ons op via onderstaand formulier of bel 040 – 218 33 88

Reparatie aanmelden homepagina v2