Upgrades

/Upgrades
Upgrades2018-09-18T11:56:10+02:00

Jouw Mac niet meer snel genoeg, maar niet van plan een nieuwe te kopen? Laat ‘m upgraden!

Wij bij Startgoed Computers begrijpen dit als geen ander, daarom bieden wij een aantal Mac upgrade services aan.

Mac Upgrade 1: RAM

Wanneer je veel zware apps tegelijkertijd gebruikt, en je merkt dat het allemaal niet meer zo soepel gaat, is er een grote kans dat je RAM geheugen aan een upgrade toe is.
Een RAM Upgrade is vaak nodig bij apps als Photoshop, InDesign en Illustrator. Ook bij het draaien van meerdere virtuele machines (VM’s) heb je veel aan RAM geheugen.
Waar mensen zich vaak in vergissen is dat ze denken dat RAM geheugen de computer sneller maakt. Dit is een fabeltje, een echte snelheidswinst ga je merken bij het verwisselen van de ouderwetse harde schijf door een SSD.

Mac Upgrade 2: SSD

Zie je vaak het draaiende strandballetje, moet je lang wachten voor een programma is opgestart en kun je het niet meer aan? Geen stress! Er is een goede oplossing hiervoor, namelijk: de Harde schijf in de Mac vervangen door een SSD.
Hiermee wordt de iMac ruim 3 keer zo snel als voorheen, waardoor je niet meer lang hoeft te wachten voor een programma is opgestart. En zelfs het draaiende strandballetje is verleden tijd! Hoe kan dat nu, hoor ik je vragen.. Een harde schijf werkt met een aantal mechanische onderdelen, zoals de schijven die op een maximaal toerental van 7200 RPM draaien. Daarboven zit een leesnaald die de gegevens eraf leest. Met de steeds meer ontwikkelende technologie, wordt de harde schijf langzamerhand minder geschikt om mee te werken. Wat is dan het verschil met een SSD? De SSD gebruikt geen bewegende, mechanische onderdelen, maar met flash chips. Hierop zit een chip, een zogenaamde controller, die ervoor zorgt dat alle gegevens gelezen en geschreven konden worden. Samen met de geheugen chips zorgt dit voor een hoge doorvoersnelheid, waardoor de Mac een heel stuk sneller wordt.

Mac Upgrade 3: Software

Lopen je programma’s achter en krijg je ze niet meer geüpdate, dan is het tijd voor een software upgrade. Hiermee updaten wij jouw besturingssysteem naar de nieuwste versie en controleren wij of al je software nog compatible is. Is dit niet het geval gaan wij met de klant na welke programma’s er nodig zijn om een passend advies te geven. Ook is het mogelijk om door ons een herinstallatie uit te laten voeren. Hierbij krijgt u een volledig nieuwe installatie die u daarna volledig opnieuw kunt opbouwen met de door de klant gewenste software. Waar nodig kunnen wij hier bij helpen.

 

Apple Software upgrades

OS Installatie

Heeft u hulp nodig bij de installatie of update van iMac of MacBook software? Startgoed helpt bij installatie en updates voor uw iMac en MacBook. Naast de diverse hardware reparaties biedt Startgoed Computers ook hulp bij het installeren en updaten van OS op Apple apparaten. iMacs en MacBooks maken gebruik van specifieke Apple software, Startgoed is Apple expert en helpt u graag.

Opschonen Apple

Startgoed verbetert uw iMac en MacBook. Laptops en computers worden na een tijdjes vaak langzamer. Het opschonen van uw apparaat kan hier veel verandering en verbetering in brengen. Startgoed Computers biedt daarom een opschoon-service. Het opschonen kan bestaan uit een grondige software check of het upgraden naar bijvoorbeeld meer geheugen of een SSD. Zie hiervoor de aparte pagina in ons menu.

Office Installatie

Startgoed helpt bij uw Office installatie. Startgoed biedt een brede IT-dienstverlening, zowel op hardware als software gebied. Zo kunnen wij u ook helpen bij het installeren van een Office pakket. Programma’s als Word, Powerpoint en Excel zijn niet weg te denken uit de basis software van onze laptops en computers. Wij helpen u graag!

Data overzetten

Heeft u een nieuwe laptop of computer?Startgoed helpt bij het overzetten van uw data. Dan is het vaak handig om bestanden van uw oude apparaat over te zetten. Startgoed Computers helpt bij het veilig transporteren van data. Ook voor iMac en Macbook!

Software problemen

Startgoed helpt bij het verbeteren en vernieuwen van uw iMac en MacBook. Naast diverse hardware reparaties is Startgoed Computers ook hét adres voor problemen met software. Startgoed is bekend met het verbeteren en vernieuwen van software voor laptops en desktops van verschillende merken. Ook voor uw iMac en MacBook software updates kunt u bij ons terecht.

Apple Opschoon service

U herkent het wel, uw iMac wordt in loop der jaren steeds langzamer en langzamer. Startgoed helpt bij het verbeteren en vernieuwen van uw iMac en MacBook. Dit probleem horen wij erg vaak en er zijn voor uw Macbook of Imac eigenlijk maar 2 oplossingen .

A De Apple iMac of Apple MacBook zit zo vol met resten van diverse installaties of heeft enorm veel programma’s die mee opstarten waardoor uw Apple langzaam begint te worden. U kunt hiermee zelf aan de slag gaan of u kunt dit door Startgoed Computers laten oplossen. Wij gebruiken eerst professionele software om uw iMac te scannen en de overbodige bestanden te verwijderen.
(uw persoonlijke data zal altijd behouden blijven en indien gewenst kunnen wij altijd eerst een back-up maken)

B Wat veel mensen niet weten is dat de Harde schijf van uw iMac of MacBook na 5 jaar beschadigde sectoren begint te krijgen. U merkt dit vaak al van te voren door extreem langzaam opstarten, diverse foutmeldingen op uw iMac of MacBook of doordat bijvoorbeeld uw iMac of MacBook niet meer goed wil opstarten. Het advies is om direct een back-up te maken, wij kunnen dit niet vaak genoeg zeggen en hopen dat als u een van de bovenstaande symptomen heeft u dit ook direct doet.

Als uw harde schijf defect is neem dan contact op voor een nieuwe Harde schijf of pak direct een SSD in uw iMac of MacBook.
Vooral de SSD inbouw levert u een snelheid winst op van wel 10X zo snel als uw huidige Apple systeem.