Doordat Startgoed Computers een all round Apple reparatiebedrijf is en zelf de iMacs ook upgrade en in veel gevallen ook zelf refurbished kunnen wij u heel goed helpen bij de keuze voor een nieuwe Apple iMac. Veel mensen zien door alle verschillende modellen iMacs niet meer welke model nu echt past bij het gebruik van je software en welke aansluit op je wensen en behoeften.
Door middel van dit blogbericht proberen wij jou uit te leggen welke imac het beste bij jouw wensen en behoeften past zodat het aanschaffen van een (refurbished) iMac een stuk gemakkelijker word. Wil je direct hulp bij een iMac samenstellen? Kom dan vrijblijvend in contact met één van onze experts.

Welke iMac past bij mij en voor mijn werkzaamheden?

We verdelen de modellen in 3 verschillende keuze modellen die aansluiten bij de meeste gebruikers:

Welke iMac voor muziekproductie?

We gaan er vanuit dat je software zoals Serato DJ / Logic Pro X / Traktor Pro op je iMac wilt gaan gebruiken. Zo adviseren we je de volgende iMac samen te stellen voor muziekproductie:

 • iMac uitvoering: Kies altijd voor een iMac in een 27 inch uitvoering, deze uitvoeringen kunnen namelijk altijd een SSD upgrade of een RAM upgrade krijgen wanneer nodig;
 • Werkgeheugen: Kies een iMac met veel werkgeheugen, ook al vereist Logic Pro X bijvoorbeeld maar minimaal 8GB geheugen wij weten uit ervaring dat hoe meer werkgeheugen beschikbaar hoe vloeiender de software zal draaien, advies is dan ook 32GB;
 • Processor: Kies voor een i7 processor, bij muziek bewerking wordt de processor intensief gebruikt;
 • SSD: Kies voor een SSD met voldoende opslag, een SSD kan data veel sneller verwerken dan een HDD of een Fusion schijf. Dit zal dus zeker bij het wegschrijven van data een enorme snelheid winst opleveren;
 • Videokaart in de iMac voor muziek producties: Totaal onbelangrijk, natuurlijk heeft iedere iMac tegenwoordig een behoorlijk snelle videokaart beschikbaar maar bij software voor muziek producties is deze totaal niet belangrijk. Laat dat dus nooit je keuze aan afhangen.
iMac voor Muziek productie Muziek productie op imac

Welke iMac voor fotobewerking ?

We gaan er vanuit dat je gebruik maakt van Adobe software zoals Adobe Photoshop / Adobe Illustator / Adobe Indesign.  Overigens zien we steeds vaker de software van Affinity voorbijkomen dus hier houden we ook rekening. Bij een iMac samenstellen voor fotobewerking zijn er weer hele andere punten belangrijk dan bijvoorbeeld bij de iMac voor muziekproducties. Zo is de iMac processor bij een iMac voor fotobewerking minder belangrijk maar is een goede combinatie enorm belangrijk. Zo adviseren we je de volgende iMac samen te stellen voor fotobewerking:

 • iMac uitvoering: Neem een iMac in 21inch met een 4K scherm of een 27 inch met een 5K scherm. De hoge resolutie en absolute kwaliteit van het scherm zal u bij het bekijken en bewerken van de foto’s ten goede komen;
 • Werkgeheugen: Werkgeheugen is nu eenmaal belangrijk, zeker als je veel wisselt tussen de fotoprogramma’s en je meerdere softwarepakketten hebt open staan is een minimum van 16GB werkgeheugen zeker aan te bevelen, bij een 21 inch iMac wel goed opletten of het geheugen naderhand nog uitgebreid kan worden. Dit kan helaas niet bij alle modellen maar onze Apple experts weten u dit altijd vooraf te vertellen;
 • Processor: Kies hierbij een middensegment processor zoals de i5 3.4Ghz of de i5 3.8 Processor deze zijn enorm geschikt voor foto bewerking;
 • SSD: Kies een SSD , en waarom ? Aangezien u enorm veel foto’s weg schrijft op uw opslag medium is het belangrijk dat dit snel gebeurd. Ook wordt bij veel software pakketten voor fotobewerking gebruik gemaakt van een bibliotheek welke behoorlijk groot is. Neem daarom zeker geen HDD of een Fusion schijf u krijgt hier zeker spijt van.
 • Videokaart:  Deze is erg belangrijk voor fotobewerking. Ga voor een AMD videokaart met minimaal 4GB geheugen. Dit zal veel vloeiender werken dan een reguliere Intel videokaart en zal snel genoeg zijn voor alle verschillende fotobewerking programma’s.imac voor foto bewerking

Welke iMac voor videobewerking?

Hierbij gaan we weer uit van software en de bekendste zijn toch wel Adobe premiere Pro en Final Cut Pro. Zo adviseren we je de volgende iMac samen te stellen voor videobewerking:
Natuurlijk zijn er nog veel meer software pakketten zoals Pinnacle software en Imovie maar daarvoor zijn de systeem vereisten toch wel redelijk het zelfde. Bij videobewerking is de unieke combinatie enorm belangrijk en zeker bij het renderen van grote film bestanden is snelheid een absolute must.

 • iMac uitvoering: Neem een iMac in 21inch met een 4K scherm of een 27 inch met een 5K scherm. De hoge resolutie en absolute kwaliteit van het scherm zal u bij het bekijken en bewerken van de foto’s ten goede komen;
 • Werkgeheugen: is enorm belangrijk en we zien dat steeds meer mensen gaan voor 32GB en 64GB werkgeheugen en de echte fulltime videobewerkers willen tegenwoordig al 128GB al wil ik toch wel aangegeven dat 128gb op dit moment echt nog niet nodig is of je moet richting een iMac Pro willen
 • Processor: Minimaal i7 en dan in het hogere segment zoals de Intel i7 4.0 of de i7 4.2 of de Xeon processoren in bijvoorbeeld de iMac Pro. Natuurlijk is videobewerking zwaar, en hoe sneller het systeem hoe sneller je je werk af zal hebben, een traag of niet goed gecombineerd systeem zal dan ook voor ergernis gaan zorgen en dat willen we ten alle tijden voorkomen.
 • SSD en moederbord: Kies niet voor een standaard SSD, deze zijn wel enorm snel natuurlijk met 550MB lezen en schrijven maar wij kunnen u hier toch een dringend advies geven. Namelijk kies voor een SSD op het moederbord, een zogenaamde PCIE SSD, Waarom ? een PCIE SSD van Apple of OWV kan namelijk maar lieft 3500MB seconden schrijven en Lezen. Tel uit je winst zeker als je met hele grote bestanden aan het werk bent.
 • Videokaart: Vergeet bij videobewerking op de iMac natuurlijk niet de videokaart aangezien dit ook een belangrijk aspect is bij de iMac. Zo adviseren wij toch wel de AMD Radeon Pro videokaarten zoals bijvoorbeeld de 570 en de 580 kaarten of de nieuwe Vega videokaarten. Kies absoluut niet meer voor de videokaarten van Nvidia in een iMac aangezien deze bij Adobe software niet volledig meer ondersteund worden.
iMac voor videobewerkingvideobewerking op imac

Kan Startgoed Computers mij helpen bij een iMac samenstellen?

Jazeker kunnen wij dat en waarom zullen we je direct uitleggen. Aangezien wij de iMacs veelal rechtstreeks zelf inkopen bij Apple of andere Apple refurbished resellers kunnen we heel gericht inkopen. Je vind daarom ook de modellen aansluitend op je werkzaamheden gemakkelijk in de webshop. Wij stellen zelf al veel Apple iMacs zelf al samen naar ervaring van wat onze klanten vragen. Zo zie je veelal de i5 iMacs samengesteld voor fotobewerking met daarin een SSD, voldoende werkgeheugen en een goede videokaart.

Een iMac samenstellen voor muziekproducties is vaak te herkennen aan grote SSD een snelle i7 processor en een goede videokaart. En een iMac samenstellen voor videobewerking beschikt over een snelle videokaart, een snelle PCIE SSD op het moederbord en een razendsnelle processor.

Ook hebben wij goed geluisterd naar ons klanten en hebben we voortaan de iMac Pro en de Mac Pro ook in ons assortiment aangezien daar enorm veel vraag naar is. Voor iedereen die een iMac zoekt die aansluit op de wensen van de klant kunnen wij u helpen en mocht u iets aparts zoeken kunnen wij dit altijd voor u bestellen.

Mocht je nog vragen hebben over een door ons samengestelde refurbished iMac kopen of onze iMac upgrades, neem dan vrijblijvend contact met een expert van ons op via mail, telefoon of onderstaand formulier.

Reparatie aanmelden homepagina v2