Zakelijke Back-up systemen voor Apple en Windows

Maar hoe pak je een goede Apple backup nu aan?

Een Apple backup maken, iedereen weet dat het moet. Maar hoeveel mensen doen het daadwerkelijk?

Het belang van een belangrijke backup wordt vaak onderschat. De meeste mensen beseffen pas te laat, dat ze geen backup hebben. Bijvoorbeeld wanneer hun harde schijf is gecrasht. Bijna iedere dag staat er iemand bij ons aan de balie met paniek omdat er iets fout is gegaan, maar er geen backup is van de data. Een Apple backup is gewoon belangrijk.

Dit is natuurlijk heel erg vervelend. Wanneer er geen backup is gemaakt, is je enige optie om deze gegevens terug te krijgen de schijf op te sturen naar een datarecovery bedrijf, waar ook nog een flink kostenplaatje aan hangt.

Eén van de belangrijkste dingen is bepalen waar je de data opslaat. Dit kan op een USB stick, externe harde schijf, een NAS, of in de cloud. Allemaal hebben ze hun voor- en nadelen, welke hieronder opgesomd staan:

USB Stick. Voordeel: Compact, weinig kans op ‘verlies’ van data. Nadeel: Voor grote hoeveelheden data niet de beste optie gezien de kosten. En is makkelijk kwijt te raken

Externe harde schijf. Voordeel: Ideaal voor grote hoeveelheden data (grote opslag is goedkoper dan bij een USB stick). Nadeel: Gevoelig voor vallen, stoten en trillingen, niet altijd even draagbaar.

NAS. Voordeel: Data gespiegeld over meerdere schijven, dus betrouwbaarder. Makkelijk bereikbaar vanuit iedere computer, zelfs buiten het netwerk. Nadeel: Voor sommige mensen ingewikkeld.

Cloud. Voordeel: Makkelijk bereikbaar vanuit iedere computer, geen verlies van data bij bijvoorbeeld een brand thuis. Nadeel: Internet nodig, je weet niet wie je data in handen heeft.

Apple Backup_airport_time_capsule

Apple Backup_airport_time_capsule

Apple Backup time-machine-automatische-backups-mac

Apple Backup time-machine-automatische-backups-mac

Welke oplossing bieden wij?

Startgoed Computers kiest altijd voor een NAS oplossing.
Uit onze ervaring is gebleken dat een NAS het meest betrouwbare middel is om een backup te maken. De NAS systemen die wij leveren worden altijd voor u geconfigureerd zodat u vrijwel meteen aan de slag kunt.
Ook is het mogelijk om deze configuratie op locatie uit te voeren, waardoor u zeker weet dat alles werkt zoals het hoort.

De NAS systemen worden zo ingericht dat u de ingebouwde Time Machine backup functionaliteit van uw Mac kunt gebruiken. Ook biedt een NAS veel meer opties zoals een media server, download station en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het model van uw NAS.

Dat klinkt goed, hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer u interesse heeft in een NAS, kunt u contact met ons opnemen voor wat betreft de configuratie van het systeem. Ook is het mogelijk om een NAS via onze webshop te bestellen, en deze zelf te configureren.

Wanneer u kiest om de NAS te laten configureren ,is er ook een optie om hem op locatie te laten configureren, waardoor u direct aan de slag kunt met uw nieuwe NAS.